Організатори «Євробачення» підтвердили слова про санкції проти України

Читать на русском
Німецькі ЗМІ пролили світло на інформацію, що з'явилася раніше щодо можливого рішення організаторів «Євробачення» позбавити Україну права проводити конкурс у Києві на тлі скандалу навколо учасниці з Росії.

Німецькі ЗМІ пролили світло на інформацію, що з'явилася раніше щодо можливого рішення організаторів «Євробачення» позбавити Україну права проводити конкурс у Києві на тлі скандалу навколо учасниці з Росії.

В Європейській мовній спілці підтвердили цитати гендиректора Інгрід Дельтенре про неприпустиму поведінку України в організації «Євробачення», опубліковані в швейцарському таблоїді Blick, пише Deutche Welle, передає «Слово і Діло».

Blick опублікувало наступну пряму мову Дельтенре: «Поведінка України абсолютно неприйнятною. Я глибоко шкодую про те, що «Євробачення» використовують для політичних ігор», а далі, використовуючи вже непряму мову, сказано, що Україну можуть усунути.

На запит Deutche Welle організатори відповіли, що не можуть відповідати за інші умовиводи газети, крім прямих цитат, зокрема за інформацію про те, що EBС вже розглядає можливість санкцій проти України - аж до виключення її з учасників «Євробачення».

Директор «Євробачення» пишається підготовкою України до конкурсуВиконавчий директор конкурсу «Євробачення» Юн Ула Санн залишився задоволений належним рівнем підготовки України до проведення пісенного конкурсу.

«Ми напружено працюємо над тим, щоб всі 43 учасники «Євробачення» змогли виступити на конкурсі цього року», - повідомили в Європейській мовній спілці.

Водночас, якщо «хтось із учасників порушить правила конкурсу», то після його проведення можуть «бути розглянуті певні заходи» щодо порушника, заявили в EBС.

Відзначимо, що раніше в Європейській мовній спілці заявляли, що будуть поважати будь-яке рішення України щодо Самойлової.

Також нагадаємо, що критика Дельтенре поведінки Києва пов'язана із забороною на в'їзд Юлії Самойлової в Україну, - представниці Росії на конкурсі. Вона виступала в Криму, що суперечить українському законодавству.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: