Україні загрожують виключенням з Євробачення за заборону в'їзду Самойлової

Читать на русском
Генеральний директор Європейського мовного союзу Інгрід Дельтенре заявила, що Україну можуть тимчасово виключити з Євробачення за заборону в'їзду російської виконавиці Юлії Самойлової.

Генеральний директор Європейського мовного союзу Інгрід Дельтенре заявила, що Україну можуть тимчасово виключити з «Євробачення» за заборону в'їзду російської виконавиці Юлії Самойлової.

Про це вона розповіла в інтерв'ю швейцарському ресурсу Blick, повідомляє «Слово і Діло».

«Конкурс пісні Євробачення повинен радувати мільйони людей і об'єднувати, він не повинен використовуватися, щоб налаштувати їх один проти одного», – заявила Дельтенре.

При цьому вона підкреслила, що якщо рішення по Самойловій не буде прийняте протягом найближчих кількох тижнів, Україні може загрожувати тимчасове виключення з Євробачення.

Крім того, гендиректор ЄВС висловила думку, що Євробачення використовується для «політичних ігор влади».

Нагадаємо, в червні 2015 року російська співачка Юлія Самойлова брала участь в концерті на території окупованого Росією Криму, в'їхавши туди з порушенням законів України.

22 березня СБУ на три роки заборонила Юлії Самойловій в'їзд на територію України. Очільник СБУ Василь Грицак висловив переконання, що, відправляючи на Євробачення до Києва Самойлову, влади РФ вирішили перевірити реакцію української сторони.

Європейський мовний союз (ЕВС), який є організатором Євробачення, запропонував організувати виступ Самойлової по відеозв'язку. Однак ця ідея не знайшла підтримки ні в Україні, ні в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: