У Києві відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ

Читать на русском
У вівторок, 30 квітня, у Києві запрацював перший у столиці центр рекрутингу до Сил оборони України – його відкрили у приміщенні ЦНАП Солом'янського району.
Фото: ukrinform.ua

У вівторок, 30 квітня, у Києві запрацював перший у столиці центр рекрутингу до Сил оборони України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

Центр відкрили у приміщенні ЦНАП Солом'янського району, у церемонії взяли участь заступниця міністра оборони Наталія Калмикова та голова КДВА Сергій Попко.

«Людина, приходячи до центру, отримує «меню» підрозділів, посад, спеціальностей. Вона вибирає і після цього рекрутер контактує людину з підрозділом. Так людина розуміє, чи підходить їй це чи ні», - заявила Калмикова.

Попко, у свою чергу, зазначив, що у приміщенні центру не вручатимуться повісток до ТЦК.

«Україні потрібні вмотивовані люди, і Збройним силам України також потрібні вмотивовані люди. І це саме те місце, де мотивована людина може реалізувати себе для захисту батьківщини. Ви бачите це без примусу, добровільно. Це місце, де можна визначитися з посадою та військовою частиною, де й надалі служити», – сказав він.

Нагадаємо, нещодавно у Міноборони заявили, що громадяни, які отримали повістку, можуть звертатися до рекрутингових центрів для пошуку вакансії та бажаної посади у ЗСУ.

В оборонному відомстві також спрогнозували відчутну позитивну динаміку у процесі залучення громадян до служби в армії через систему рекрутингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: