СБУ заборонила в'їзд до України російській учасниці Євробачення

Читать на русском
СБУ ухвалила рішення про заборону на 3 роки в'їзду до країни російській виконавиці Юлії Самойловій, яка незаконно відвідала окупований РФ Крим.

Служба безпеки України ухвалила рішення про заборону на 3 роки в'їзду до країни російській виконавиці Юлії Самойловій, яка незаконно відвідала окупований РФ Крим. Її було обрано для участі в конкурсі «Євробачення-2017».

Про це повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» речник СБУ Олена Гітлянська, передає «Слово і Діло».

«Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію України громадянці Російської Федерації Юлії Самойлової терміном на 3 роки. Рішення ухвалено на підставі одержаних даних про порушення нею законодавства України», – сказала Гітлянська агентству в середу.

РосЗМІ: Самойлова про заборону на в'їзд нічого не «чула» і продовжує готуватися до конкурсуГолова СБУ Василь Грицак заявив, що вважає неможливим дозволити Самойловій участь в Євробаченні-2017, з огляду на те, що в червні 2015 року виконавиця виступила на концерті в анексованому Криму.

Як повідомлялося, Росію на Євробаченні-2017 планувала представляти Самойлова з піснею «Flame is Burning». Вона з дитинства пересувається на інвалідному візку і має першу групу інвалідності.

Сьогодні, 22 березня, керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук повідомив про підготовлені документи щодо заборони на в'їзд, зауваживши при цьому, що РФ вже обговорює «сценарії того, як буде розвиватися ситуація у випадку, якщо Самойловій буде заборонений в'їзд або не заборонений в'їзд».

За його словами, для обох випадків – як заборони, так і відсутності заборони – російська сторона «підготувала інформаційні сценарії», націлені на нанесення шкоди іміджу України.

Раніше глава МЗС Павло Клімкін повідомляв, що участь Самойлової на Євробаченні від РФ – це провокація.

Нагадаємо, раніше СБУ підготувала документ, яким забороняє Самойловій в'їжджати до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: