МЗС РФ: Росія не визнаватиме паспортів «Л/ДНР», якщо Україна виконає умови Кремля

Читать на русском
Представник РФ при ОБСЄ: рішення про визнання документів, виданих в окремих районах Донецької та Луганської областей, може бути змінено після повного виконання Києвом Мінських домовленостей.

Росія згодна скасувати рішення про визнання «документів» «Л/ДНР», якщо Україна повністю виконає Мінські домовленості.

Про це заявив постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич, повідомляє прес-служба МЗС РФ, передає «Слово і Діло».

«Рішення про визнання документів, виданих громадянам України в окремих районах Донецької та Луганської областей, може бути змінено після повного виконання Києвом Мінських домовленостей», – сказав він на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко запевнила, що в Україні не буде виконаний жоден «ультиматум Кремля»Сказано 2 травня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Під «повним виконанням Мінських угод» Лукашевич мав на увазі скасування АТО на Донбасі, відведення озброєнь, проведення конституційної реформи із закріпленням особливого статусу Донбасу, визнання місцевих виборів і виконання п. 8 Комплексу заходів, що стосується повного відновлення соціально-економічних зв'язків.

Нагадаємо, що в середині лютого 2017 року РФ визнала дійсними посвідчення особи, видані так званою владою «ДНР» та «ЛНР». На підставі таких «документів» також дозволяється в'їзд до Росії.

Раніше в коментарі «Слову і Ділу», політолог пояснив, навіщо Кремль визнав «паспорти» «Л/ДНР».

В ЄС заявили, що впускати до себе з «паспортами» «Л/ДНР» не будуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: