Експерт: чекати вугілля з Донбасу вже не варто

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Фактично, зараз ідеться про знищення місцевої промисловості та переорієнтацію її на Росію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи погрози ватажків «Л/ДНР» запровадии зовнішнє управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які працюють на територіях, якщо до березня не буде знята блокада.

«За фактом складається таким чином, що Україна робиться винною в тому, що Росія знищує ці території, а РФ у цьому прекрасно допомагають так звані блокадники, частина з яких є просто невігласами, інша частина – зрадниками», – констатував політолог.

По суті, підкреслив експерт, Росія завдяки блокаді Донбасу домоглася того, що виявила вже не в теорії, а на практиці слабкі місця в енергетиці України.

Чекати з Донбасу вугілля вже не варто. Ніхто нам його не продаватиме. Україні потрібно це зрозуміти й обходитися без антрациту.

«Уряд готує план, щоб торгувати лише стратегічними товарами, але РФ буде це всіляко блокувати. В тому числі через своїх українських посіпак, які беруть участь у цій блокаді. Це така багатоходівка Путіна для того, щоб убити в Україні економічне зростання, яке в останньому кварталі 2016-го було рекордним і наблизилося до 5% уперше за останні роки», – розмірковує Палій.

Поставок з РФ, уточнив політолог, скоріш за все, вдасться уникнути, але буде режим жорсткої економії, що в результаті битиме по економічному зростанню.

«Росія просто зараз надламує наші економічні можливості», – резюмував Олександр Палій.

Як відомо, в «ДНР» та «ЛНР» погрожують припинити постачання Києву вугілля, якщо блокаду не припинять до 1 березня. Раніше в уряді заявляли, що альтернативи вугіллю з Донбасу немає й Україна не відмовлятиметься від поставок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: