Кабмін підготував рішення щодо блокади Донбасу

Читать на русском
Уряд України на найближчому засіданні має намір розглянути порядок товарообміну з непідконтрольними територіями Донбасу.

Уряд України на найближчому засіданні має намір розглянути порядок товарообміну з непідконтрольними територіями Донбасу.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю «ТСН» увечері в неділю, 26 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

«Питання необхідності врегулювати взаємовідносини товарообміну з окупованими територіями - це необхідність. Було рішення РНБО відповідне, щоб ми врегулювали це питання і відповідні доручення дані, і постанова Кабінету міністрів довго-довго готується Службою безпеки і ще однією зі служб Кабінету міністрів», - сказав міністр.

Аваков зазначив, що проект відповідного рішення розроблявся настільки довго, що «у частини суспільства виникають щодо цього питання і деякі підозри».

Блокада Донбасу – аргументи «за» і «проти»Майже два місяці триває блокада окупованого Донбасу, проте не всім до вподоби така ініціатива. Наприклад, 1,5 тисячі ветеранів АТО сьогодні відмовилися брати участь у блокаді залізниці на Донбасі.

«Наскільки я знаю, на найближчому засіданні Кабінету міністрів буде винесено проект постанови, який регулює цей товарообмін», - сказав Аваков.

Нагадаємо, активісти заблокували напрямок «Донецьк-Маріуполь».

Раніше керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації повідомив, що організатори блокади Донбасу сподівалися на силовий розгін.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що блокада Донбасу загрожує руйнівними наслідками для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: