Організатори блокади Донбасу сподівалися на силовий розгін – Жебрівський

Читать на русском
Організатори блокади окупованих районів Донбасу планували, що влада вдасться до силового розблокування. Про це розповів голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський.
Павло Жебрівський

Організатори блокади окупованих районів Донбасу планували, що влада вдасться до силового розблокування.

Про це в ефірі «5 каналу» розповів голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє «Слово і Діло».

«Мені здалося, що дехто хотів, щоб був силовий розгін, особливо перед масовим заходом. Коли масові заходи проходили, мені здалось, що хтось хотів підпалити ту іскру, яка б висікла тут, у Києві», – вважає він.

Жебрівський обурений написанням від його імені «фейкового» листа з вимогою силового розгону блокади.

«Коли один з народних депутатів дає фейкового листа з вимогою силового розгону, ну це опуститися нижче плінтуса. Це абсолютна провокація. Не вдалося змусити зробити силове розблокування, вони хотіли висловити такі наміри у владі для силового розгону і все, щоб спричинити ще більші безлади на Майдані Незалежності в Києві, не більше й не менше», – зазначив він.

Зубко розповів, кому вигідна блокада ДонбасуВіце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що РФ хоче змусити Україну закуповувати російське вугілля.

Голова Донецької ВЦА виступає за створення експертної групи, яка б обґрунтувала переваги і недоліки блокади Донбасу.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що енергетична блокада Донбасу загрожує економічній та енергетичній безпеці країни й відбивається на обороноздатності держави.

Раніше Президент Петро Порошенко розповів, що блокада Донбасу обвалить гривню та призведе до величезних збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: