Трамп засумнівався в «ядерних договорах» з Росією

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп в інтерв'ю Reuters висловив сумніви щодо ключових договорів, які США уклали з Росією з метою підтримки стратегічної стабільності.

Президент США Дональд Трамп в інтерв'ю Reuters висловив сумніви щодо ключових договорів, які США уклали з Росією з метою підтримки стратегічної стабільності.

Про це інформує «Слово і Діло», посилаючись на «РІА-Новини».

Трамп зазначив, що не підтримує договір і має намір розширити ядерний арсенал, щоб США "були на вершині конкуренції" в цій галузі.

Договір СНО-3 Росія і США підписали 2010 року. Набув чинності він 2011 року. Угода передбачає скорочення розгорнених стратегічних носіїв з кожного боку до 700 одиниць і до 1 тисячі 550 ядерних боєзарядів на них. Термін дії договору - десять років, до 2021 року.

Також в інтерв'ю агентству президент США заявив, що якщо зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним, то порушить питання про розміщення ракет наземного базування. Трамп має намір обговорити з Путіним припущення про порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД).

Нагадаємо, договір РСМД забороняє сторонам мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з радіусом дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів. Росія і США періодично висувають взаємні звинувачення в порушенні договору РСМД, підписаного ще в 1987 році.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп спробує укласти з Росією угоду по боротьбі з тероризмом і в сфері економіки.

Раніше, Трамп призначив радника з нацбезпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: