Насалик розповів, наскільки завантажать українські АЕС у березні

Читать на русском
Атомна генерація в загальному балансі виробництва електроенергії в березні 2017 року складе 59 відсотків.

Атомна генерація в загальному проектному балансі виробництва електроенергії в березні 2017 року становитиме 59%.

Про це сьогодні під час засідання уряду заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає «Слово і Діло».

«У проектному балансі на березень протягом місяця внесок атомної енергетики в загальний баланс складе 59%. Звичайно, цього не могло б статися, якби сама атомна генерація не була готовою до такого періоду», – сказав він.

Нагадаємо, що частка атомної генерації в загальному енергобалансі України минулих вихідних, 18-19 лютого, досягла 62%.

Westinghouse приступає до підвищення ефективності українських АЕСНАЕК «Енергоатом» і Westinghouse Electric досягли домовленості про поглиблення партнерства, яке забезпечить передачу технологій та інформації для підвищення безпеки та ефективності АЕС України.

Як повідомлялося раніше, АЕС України з 18 лютого 2017 виробили 302 930 000 кВт·год електроенергії. Аналогічний показник денного виробництва досягався лише в 2004 році після запуску енергоблоків №2 Хмельницької АЕС та №4 Рівненської АЕС.

«Слово і Діло» зафіксувало 22 обіцянки міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, 2 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 9%. Із повним переліком обіцянок Насалика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: