МЗС Естонії викликало російського диппредставника через ситуацію зі збоєм GPS у регіоні

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Естонії викликало повіреного у справах росії у зв'язку з регулярними перебоями в роботі сигналу GPS.
Маргус ЦахкнаФото: ERR

Міністерство закордонних справ Естонії викликало повіреного у справах росії у зв'язку з регулярними перебоями в роботі сигналу GPS.

Про це повідомив голова зовнішньополітичного відомства Маргус Цахкна, його слова наводить ERR.

Політик наголосив, що останнім часом росія все активніше втручається у супутникову навігацію у регіоні.

«Це втручання сіє плутанину та сильно впливає на цивільну авіацію. Своєю діяльністю росія порушує правила радіозв'язку Міжнародного союзу електрозв'язку, згідно з якими заборонено створювати такі перешкоди, ми передали це повідомлення і тимчасовому повіреному у справах росії», – сказав Цахкна.

За його словами, такі дії країни-агресора становлять загрозу безпеці союзників і завдають серйозної шкоди авіасполученню в Балтійському морі. Цахкна також повідомив, що це питання вже обговорювалося з представниками країн-членів ЄС та союзниками по НАТО.

Нагадаємо, раніше в Естонії заявили, що від дій росії страждає не тільки їхня країна, а й Латвія, Литва, Фінляндія, Норвегія, Швеція та Польща.

А у березні ЗМІ повідомляли, що росія заглушила сигнал літака міністра оборони Британії, коли той пролітав біля Калінінграда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: