У Міненерговугілля заявили про достатній обсяг запасів вугілля, попри блокаду

Читать на русском
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України запевнили в достатності запасів вугілля.
Ігор Насалик

На складах накопичені необхідні обсяги вугілля, що дозволяє генераціям працювати, попри тривале блокування постачання антрациту з Донбасу.

Про це за результатами засідання Координаційного центру щодо забезпечення поставок вугілля на теплові електростанції під головуванням міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Під час засідання учасники обговорили стан виконання заходів, передбачених розпорядженням уряду «Про застосування тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії», яке набуло чинності 17 лютого цього року.

Голова Міненерговугілля Ігор Насалик зазначив, що влітку минулого року були схожі критичні ситуації. Зокрема, навантаження на теплову генерацію було на 20% більшим, ніж у грудні, січні та лютому минулого року.

«Міненерговугілля передбачило можливі кризові ситуації та здійснило належну підготовку до нинішнього опалювального періоду. Зокрема, накопичені необхідні обсяги вугілля на складах, що дозволяє працювати, незважаючи на тривале блокування постачання антрациту. Крім того, частка атомної генерації завдяки своєчасній підготовці доведена на сьогодні до 62% у енергобалансі країни», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, учасники блокади заявили про наміри заблокувати залізничне сполучення з Росією.

Раніше в Міненерговугілля повідомили, що поки віялових відключень в Україні не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: