АЕС України нарощують виробництво електроенергії на тлі вугільної блокади

Читать на русском
Важливість своєчасних закупівель ядерного палива для атомної генерації та організації ремонтних кампаній важко переоцінити.

Частка атомної генерації в загальному енергобалансі України на минулих вихідних, 18-19 лютого, досягла 62%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Очільник Міненерговугілля Ігор Насалик під час проведеного в понеділок засідання Координаційного центру щодо забезпечення поставок вугілля на ТЕС наголосив на важливості своєчасних закупівель ядерного палива для атомної генерації та організації ремонтних кампаній.

Україна та Казахстан будуть разом видобувати уранову рудуУкраїна та Казахстан виношують плани створення спільного підприємства з видобутку уранової руди із залученням технологій НАК «Казатомпром».

Як повідомлялося раніше, АЕС України із 18 лютого 2017 року виробили 302,93 млн кВт·год електроенергії, що є рекордним для них показником за останні 12 років. Коефіцієнт використання встановленої потужності 18 лютого становив 91,2%. Проте на «Енергоатом» продовжують накладати обмеження з вироблення енергії.

Частка «Енергоатому» в загальній структурі відпущеної електроенергії в ДП «Енергоринок» у січні 2017 року склала 52,8%, в загальній структурі виробництва електроенергії в країні –51,2%.

Нагадаємо, що надзвичайні заходи на ринку електроенергії передбачають перехід блоків атомних електростанцій на роботу в режимі тижневого маневрування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: