У МЗС підсумували три роки збройної агресії Росії

Читать на русском
Росія, як держава-агресор, захопила 7,2% території України, на якій в окупації, страху і терорі живуть мільйони українських громадян.

Росія, як держава-агресор, захопила 7,2% території України, на якій в окупації, страху і терорі живуть мільйони українських громадян.

Про це йдеться в заяві МЗС України щодо 3-й річниці збройної агресії Російської Федерації проти України, передає «Слово і Дело» з посиланням на «УНН».

«Державою-агресором» захоплено 7,2% території України, де в окупації і нескінченному терорі живуть мільйони громадян України. Непідконтрольним уряду України залишається ділянка українсько-російського державного кордону протяжністю 409,7 км, через який Росія постійно спрямовує на територію України нових найманців, зброю і боєприпаси», - йдеться в заяві.

Лінкявічюс заявив, що побачив незаперечні докази агресії РФ в АвдіївціГлава МЗС Литви після поїздки в Авдіївку заявив, що отримав незаперечні докази агресії РФ.

У МЗС також зазначили, що за три роки війни Кремля проти України понад 9800 людей загинули, понад 23 тисяч були поранені, майже 1 млн 800 тисяч стали вимушеними переселенцями.

Нагадаємо, конфлікт на Донбасі торкнувся понад мільйон його маленьких мешканців, а близько 200 тисяч з них й досі проживають в межах 15 кілометрів від лінії конфлікту.

Раніше, в ОБСЄ засудили рішення РФ визнати «документи» ОРДЛО і вважають, що даний крок керівництва Кремля ускладнить виконання Мінських угод ще більше.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: