Путін фактично визнав ОРДЛО – генсек ОБСЄ

Читать на русском
В ОБСЄ засудили рішення РФ визнати документи ОРДЛО та вважають, що цей крок керівництва Кремля ускладнить виконання Мінських угод.

Генеральний секретар Організації з безпеки та співробітництва в Європі Ламберто Заньєр на полях Мюнхенської конференції з безпеки розкритикував рішення керівництва РФ про визнання «документів» ОРДЛО.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Радіо Свобода».

«Рішення Росії визнати деякі «документи», які видаються установами сепаратистів на окупованій частині Донбасу, зашкодить можливостям зміцнити перемир'я. Це рішення Кремля стало кроком назад від і так дуже далекої цілі зупинити війну на Донбасі й ускладнить виконання Мінських домовленостей», – наголосив Заньєр.

«Рішення визнавати такі «документи», звичайно ж, означає визнання й тих, хто видає ці документи», – додав він.

«Мінськ-3»: план примирення чи теорія обміну?Політичний експерт розповів про альтернативу Мінським угодами та припустив, яким може бути новий план примирення.

18 лютого Кремль оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Таким чином, РФ визнала дійсними «документи», що засвідчують особу, а також «реєстраційні знаки» транспортних засобів, видані «ДНР» та «ЛНР».

Президент України Петро Порошенко заявив, що підписання указу Путіним є «черговим доказом російської окупації». В РНБО вважають це початком виходу РФ з мінського процесу.

Також під час Мюнхенської конференції було вчерогове заявлено про те, що заміну Мінським угодами шукати не збираються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: