Кубів назвав суму втрат України від торгового ембарго РФ

Читать на русском
За словами першого віце-прем'єра, прямі втрати нашої країни становлять 0,4 млрд дол., загальний збиток – приблизно 1 млрд дол.

Прямі втрати України від запровадженого Росією в 2016 році продуктового, торгового та транзитного ембарго щодо українського експорту становлять близько $0,4 млрд.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, передає «Слово і Діло».

Попри обіцянку Кубіва, стратегія розвитку підприємництва досі не затвердженаОбіцяна Степаном Кубівим стратегія розвитку малого й середнього підприємництва, що мала бути затверджена минулоріч, досі обговорюється.

За його словами, Росія не лише призупинила договір про зону вільної торгівлі, який діяв із 2011 року, але й запровадила продовольче ембарго на деяку продукцію з України, заборонила транзит української продукції до Республіки Казахстан і Республіки Киргизстан.

«Найбільші втрати – у сфері експорту електричних машин, ядерних реакторів, котлів, продуктів неорганічної хімії, чорних металів. І це, повторюся, лише прямі втрати. Загалом оцінюємо збиток приблизно в 1 мільярд доларів», – підкреслив Кубів.

Він уточнив, що наразі Україна працює в двох напрямках, щоб відновити порушені торговельні зв'язки.

«З одного боку, подали позов до СОТ проти РФ про обмеження транзиту. В цій справі є чіткі юридичні аргументи, неспростовні докази й підтримка ключових зарубіжних партнерів, серед яких ЄС та США. З іншого боку – не втрачаємо робочого контакту з Казахстаном, Туркменістаном, Узбекистаном, Таджикистаном, Киргизстаном. З найближчих заходів – Міжнародна спеціалізована виставка «Експо-2017» в Астані», – зазначив віце-прем'єр.

6 липня Кабінет міністрів продовжив відповідні продовольчі санкції проти Росії до кінця 2017 року.

Нагадаємо, Кабмін працює над концепцією інноваційного розвитку промисловості.

Раніше Кубів відзвітував про результати детінізації економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: