Набуло чинності ембарго з розширеним списком російських товарів

Читать на русском
Від сьогодні ще 70 найменувань російської продукції заборонені до ввезення на територію України.

Постанова Кабінету міністрів України «Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України походженням з Російської Федерації» набула чинності.

Ця постанова Кабміну була опублікована 23 січня в газеті «Урядовий кур'єр» (через 10 днів після опублікування набирає чинності), повідомляє «Слово і Діло».

Так, згідно з цим документом, список заборонених російських товарів до ввезення в Україну розширився на 70 найменувань. Під заборону потрапили цибуля, соуси та кетчупи, риба, деякі кондитерські вироби, такі як печиво, хлібці тощо. Також Міністерство економічного розвитку і торгівлі запровадило ембарго на ті товари, які протягом останнього року не ввозилися в Україну.

Які російські товари будуть заборонені для ввезення в Україну?«Слово і Діло» вирішило показати, які продукти Кабінет міністрів хоче заборонити ввозити на митну територію України з Росії.

Крім того, згідно даного розпорядження, Кабінет міністрів почав підготовку до оскарження торговельних обмежень з боку РФ у Світовій організації торгівлі.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що в результаті запровадженого Росією ембарго на українські товари наші підприємства втратять близько 800 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: