Порошенко, Парубій і Кличко вшанували пам'ять героїв Крут

Читать на русском
Президент України з дружиною, спікер Верховної Ради і члени Кабміну вшанували пам'ять героїв Крут, поклавши квіти біля Аскольдової могили в Києві.
Петро Порошенко на Аскольдовій могилі

Президентське подружжя Петро і Марина Порошенко в супроводі спікера Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка та членів Кабінету міністрів вшанували пам'ять героїв Крут, які загинули під час оборони української столиці від наступу Червоної гвардії в 1918 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Учасники церемонії поклали квіти до Аскольдової могили в Києві, де поховані загиблі українські воїни. Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто загинув за незалежність України.

Порошенко зазначив, що День пам'яті героїв Крут став символом волелюбності й незламності українського народу.

Призивати «піджаків»? Дивлячись як. Колонка Віктора ТрегубоваЧим може обернутися призив до ЗСУ випускників військових кафедр вишів і чим вони будуть займатися в армії? Про це розмірковує офіцер запасу та, за сумісництвом, блогер Віктор Трегубов.

«Зараз, як і тоді, Росія розв'язала війну і заперечує свою агресію, намагаючись поширити у світі міф про внутрішній конфлікт у нашій державі. Стало традицією в День пам'яті Героїв Крут вшановувати сучасних героїв, які віддали своє життя за суверенітет і територіальну цілісність держави вже в нинішній українсько-російській війні. Вічна їм пам'ять», – зазначив Президент.

Як відомо, саме сьогодні бойовики здійснили нову спробу посунути лінію розмежування на Донбасі, штурмувавши Авдіївський промзону. На даний момент відомо про 3 загиблих у ході оборони об'єкта бійців ВСУ.

Нагадаємо, бій під Крутами, невеликою залізничною станцією в 130 км від Києва (поблизу Ніжина), відбувся 29 січня 1918 року між київськими юнкерами і студентами та загоном радянських військ під командуванням Михайла Муравйова, що наступав на територію УНР. Радянські військові перевершували тих, хто оборонявся в озброєнні й кількості (за різними оцінками, у 7-10 разів).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: