Аналітик пояснив, чого побоюється Німеччина з приходом до влади Трампа

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

ФРН як економічний та суспільний концепт сформована в європейській глобалізації, свободі руху капіталу.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи наростання конфронтаційної лінії між Німеччиною та США з початком правління Дональда Трампа.

«Економіка Німеччини експортно орієнтована й потребує вільних ринків. Трамп не проти вільних ринків, але має інші думки з приводу політики вільної торгівлі. Це два цивілізаційних підходи, які в першу чергу вдарять по Німеччині, тому що ФРН більше потрібен «відкритий світ», ніж Америці», – пояснює експерт.

З приходом Трампа на Німеччину лягають дуже багато питань, які ще вчора брали на себе США.

«Це в першу чергу стосується безпекового фактору. По-друге, Німеччна стає основним локомотивом європейської інтеграції, а США відходить від цього. Це діаметрально протилежні погляди на світотворення в західному демократичному таборі», – підкреслив він.

Аналітик нагадав, що ще в 90-х роках Трамп говорив, як його дратує те, що США – сильна країна, з потужностями, де є купа товарів різних країн, але вона не може торгувати належним чином своїми товарами.

«Тоді країни ставили бар'єри для США. Тепер Америка ставитиме перешкоди й тим самим звужуватиме економічні відносини з цими країнами», – припускає Краснопьоров.

Новий світ очима Трампа: тренди в Європі та ризики для УкраїниПолітолог оцінив протестні настрої в суспільстві, побоювання країн ЄС із приходом Трампа до влади й значення цих процесів для України.

Певною мірою, за його словами, це виглядає як дезінтеграція західного суспільства, але питання в тому, чи вдасться це зробити Трампу.

«Трамп піднімає ставки, але, з іншого боку, він зараз зіштовхнеться з реаліями, тому не виключено, що може піти на компроміс. Поки що всі дійсно готуються до найгіршого», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Нагадаємо, в Німеччині допустили початок «скрутних часів» для Берліна. Тим часом новообраний президент США заявив, що пріоритетним для його адміністрації буде правило «купуй американське та наймай американця».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: