Деякі лідери мріють про повернення до «маленького світу» – Меркель

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель допустила початок нової історичної епохи та заявила, що популізм, який превалює, ніколи не вирішить світові проблеми.

Виступаючи у Вюрцбурзі, канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що вже незабаром у світі може початися нова історична епоха.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Reuters.

«Я думаю, що зараз, через чверть століття після об'єднання Німеччини, після завершення холодної війни нову історичну епоху, можливо, змінить інша», – заявила канцлер Німеччини.

При цьому, вона зазначила, що деякі лідери мріють про повернення до «маленького світу», але правильно буде не триматися ізольовано один від одного, а створювати умови для відкритої взаємодії.

«Ми нічого не доб'ємося, вирішуючи проблеми шляхом поляризації та популізму. Ми маємо показати, що віддані основним принципам нашої нації», – наполягла Меркель.

Новий світ очима Трампа: тренди в Європі та ризики для УкраїниПолітолог оцінив протестні настрої в суспільстві, побоювання країн ЄС із приходом Трампа до влади й значення цих процесів для України.

Аналогічної позиції дотримується й голова МЗС Німеччини, який раніше заявив, що з приходом до влади Дональда Трампа старий світ XX століття остаточно завершився.

Також, за словами віце-канцлера Німеччини Зігмара Габріеля, перемога Дональда Трампа стала результатом «радикалізації» й для Німеччини можуть настати скрутні часи.

«На тлі таких змін Німеччина та Європейський Союз мають об'єднати зусилля й захищати свої інтереси з метою запобігання посиленню націоналістичних тенденцій в Європі», – зазначив він.

В експертному колі пояснили трансформацію тим, що саме Трамп зміг хвилею популізму розламати всю ту систему влади, яка існувала століттями, й популістська риторика триватиме далі, оскільки саме це та ідеологічна платформа, на якій він прийшов до влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: