Експерт: час коаліцій на підтримку України вичерпано

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Всередині США стоїть питання політичної кризи. Йде боротьба двох гілок влади. Однієї, яка формувалася за всіма правилами та століттями існувала в США, та другої – на якій прийшов Трамп.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, голова Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи новий курс США з приходом Трампа та наслідки для України.

«З огляду не лише на зміни в США, але й на геополітичні зміни, можна сказати, що час коаліцій на підтримку будь-кого проходить. Ми вже навряд чи побачимо коаліцію на підтримку якоїсь країни, в тому числі України. Будуть ситуативні союзи навколо ситуативних інтересів між державами», – міркує Саакян.

Час коаліцій на підтримку України, на жаль, вичерпано.

«Уже в другій половині 2017 року ми побачимо, що коло тих, кого ми називаємо нашими західними партнерами, коаліцією на підтримку України, звузиться до країн Балтії, безпосередніх і постійних союзників – Польщі, Канади, а в більш широкому плані ця коаліція буде дуже гнучкою та ефемерною», – вважає політолог.

Німеччина визнала, що з приходом Трампа її чекають важкі часиНімеччина повинна готуватися до важких часів, наступаючим для Берліна з приходом в Білий дім Дональда Трампа.

На його думку, Трамп буде досить жорстким у зовнішній політиці, в тому числі щодо РФ, але при цьому він буде готовий торгуватися. Однак, уточнив експерт, торги США та РФ щодо санкцій, зокрема прив'язка Трампом санкцій до скорочення ядерних озброєнь, є радше символічними.

«Скорочення ядерної зброї можливе лише на паритетній основі, на інших умовах воно втрачає свій сенс. Для РФ мати в половину менше зброї, ніж США, – це фактично не мати її взагалі. На це Росія не піде ніколи», – підкреслив Олег Саакян.

Додамо, сам новообраний президент США заявив, що його адміністрація слідуватиме двом простим правилам – купуй американське та наймай американців.

В експертному колі вважають, що стримувати Трампа в можливих поступках до РФ буде «яструбине крило» в Конгресі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: