Рева вдруге не зміг запустити пенсійну реформу

Читать на русском
Міністерство соціальної політики відклало пенсійну реформу на березень. Уряд має внести до Верховної Ради новий проект закону про пенсійну реформу.

Міністр соціальної політики Андрій Рева вже вдруге провалив обіцянку запустити реформування пенсійної системи України. Цього разу реформа переноситься з 1 січня на березень 2017 року.

Цю обіцянку «Слово і Діло» зафіксувало 23 травня 2016 року.

Це не перше перенесення запуску пенсійної реформи. Ще 2 грудня 2016 року Андрій Рева заявив, що здійснення пенсійної реформи зсувається на 2017 рік. За його словами, вона стане можливою після впорядкування питання з мінімальною зарплатою.

Рева обіцяє, що пенсійна реформа буде запущена з січня 2017 рокуСказано 23 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Станом на 16 січня 2017 року Рева розповів лише про основні складові пенсійної реформи. Зокрема, планується зменшити страховий стаж і скасувати всі надбавки, що дозволить ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду до 2024 року. Але відповідний законопроект планують подати на розгляд Верховної Ради лише в березні 2017 року.

Остаточного варіанту пенсійної реформи немає. В Міністерстві соціальної політики робоча група продовжує розробку основних принципів проведення майбутньої пенсійної реформи. Таким чином, «Слово і Діло» надає обіцянці статус «не виконано».

«Слово і Діло» зафіксувало 15 обіцянок міністра соціальної політики України Андрія Реви, 5 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 33%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: