Розенко запевнив, що українцям не підвищать пенсійний вік

Читать на русском
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявив, що позиція Кабміну України щодо підвищення пенсійного віку залишається незмінною, попри оприлюднені вимоги МВФ.
Павло Розенко

Позиція Кабінету міністрів України щодо підвищення пенсійного віку залишається незмінною, попри оприлюднені вимоги Міжнародного валютного фонду.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Я говорив про те, що Україна, уряд не брали на себе зобов'язання підвищувати пенсійний вік. Щодо дискусій навколо пенсійної реформи, то вони тривають не перший рік. І не перший рік різні експерти, не лише Міжнародного валютного фонду, пропонують Україні здійснити такий захід, як підвищення пенсійного віку. Але в позиції уряду також на сьогодні нічого не змінилося», – наголосив він.

Пенсійний фонд підвищив дві третини пенсійЦього місяця були підвищені 70% пенсій громадян України в зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Розенко зазначив, що наразі не бачить жодної необхідності говорити про підвищення пенсійного віку. Це пов'язано з тим, що демографічна ситуація й тривалість життя сьогодні в Україні є катастрофічними. Саме тому наразі державі необхідно сконцентруватися на збільшенні тривалості життя українців.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що для продовження співпраці з МВФ Україна має підвищити пенсійний вік і для чоловіків, і для жінок до 63 років.

Напередодні Розенко заявив, що підвищення пенсійного віку в Україні призведе до того, що дефіцит бюджету Пенсійного фонду зростатиме.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: