Рева спрогнозував кількість пенсіонерів до 2025 року

Читать на русском
Це стане наслідком частини пенсійної реформи в частині переходу до диференційованого часу виходу на пенсію залежно від оплати страхових внесків.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляє, що в 2025 році лише 8% чоловіків і 10% жінок зможуть отримувати пенсію за віком.

Про це він повідомив на зустрічі з представниками Світового банку в Україні, присвяченій підготовці до пенсійної реформи, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

«Ми підрахували, що в 2025 році лише 8% чоловіків і 10% жінок зможуть отримувати пенсію за віком», – сказав міністр.

Це стане наслідком пенсійної реформи в частині переходу до диференційованого часу виходу на пенсію, коли кожен майбутній пенсіонер сам для себе визначить час виходу на пенсію залежно від того, як він платив внески.

Пенсійний і трудовий стаж: експерт розповів про основну прогалину пенсійної реформиЕксперт із питань пенсійного забезпечення розповів, якими мають бути першочергові кроки для реалізації пенсійної реформи.

За словами міністра, якщо сьогодні не вжити заходів і не провести реформу пенсійної системи, то незабаром Пенсійний фонд України впаде.

Як повідомлялося раніше, цього місяця було підвищено 70% пенсій громадян України в зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Нагадаємо, внаслідок реформи окреме пенсійне забезпечення матиме лише одна категорія – військовослужбовці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: