Пенсійний фонд підвищив дві третини пенсій

Читать на русском
З початку місяця виплати пенсій здійснюються з урахуванням збільшення розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб із 1130 гривень до 1247 гривень.

Цього місяця були підвищені 70% пенсій громадян України в зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Про це заявив голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Він пояснив, що з початку місяця виплати пенсій здійснюються з урахуванням збільшення розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб із 1130 гривень до 1247 гривень. Це призвело до того, що зросли й мінімальні розміри пенсійної виплати, яка дорівнює цьому прожиткового мінімуму.

«Також збільшилися ще 9 складових пенсійних виплат, які пов'язані з розміром прожиткового мінімуму. Підвищення пенсій з грудня торкнулося 8,3 мільйона пенсіонерів із 12 мільйонів одержувачів пенсійних виплат або майже 70% від усіх», – підкреслив Зарудний.

Пенсійний і трудовий стаж: експерт розповів про основну прогалину пенсійної реформиЕксперт із питань пенсійного забезпечення розповів, якими мають бути першочергові кроки для реалізації пенсійної реформи.

Він зазначив, що після перерахунку щомісячні витрати на виплату пенсій становлять 22,2 мільярда гривень, тобто зросли на 985 мільйонів гривень.

Як повідомлялося раніше, наступного року Кабмін планує збільшення пенсій на 10%.

Нагадаємо, в зв'язку з відсутністю достатнього фінансування пенсійну реформу довелося перенести на наступний рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: