Україна не готова до «перезавантаження», яке цілком може розпочатися у відносинах РФ та США

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Існує певна категорія громадян, які вважають вищим проявом патріотизму «страусячу позицію» щодо будь-яких проблем та повторення гасел про те, що «Захід із нами». Однак це не означає, що нам потрібно ігнорувати реальність.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Ігноруючи перспективи перемоги Трампа в США, ми самі загнали себе в глухий кут. Зараз ми фактично не готові до «перезавантаження», яке цілком може розпочати у відносинах з Росією той же Трамп. Та й до ймовірної перемоги Ле Пен у Франції ми також не готові. Зараз час залишити «страусячий ура-патріотизм» і перейти до вирішення реальних справ», – аналізує політолог.

Раніше експерт наголосив, що українська дипломатія вже робить величезну помилку, затягуючи час та сподіваючись на те, що санкції проти РФ подіють.

Експерт: Трамп буде змушений доводити свою «антиросійськість» на кожному кроціПоліттехнолог розповів, чи зможе адміністрація Дональда Трампа наважитися на скасування санкцій проти РФ.

«Певний час у нас була політика «зачекаємо, поки санкції подіють і РФ буде більш готовою до продуктивної співпраці». Як показала практика, сподівання були помилковими», – переконаний Олещук.

«Якраз навпаки – РФ більш ефективно використала цей час, щоб змінити обставини, й тепер може претендувати на вигідніші позиції, ніж Україна», – припускає політичний експерт.

Додамо, що в Кремлі не приховують наміру відновити відносини з новою адміністрацією США. В експертному колі немає єдиної позиції, але побутує думка, що Конгрес, зокрема «яструбине крило», стримуватиме такий сценарій.

Нагадаємо, США та країни ЄС продовжили санкції проти РФ. За оцінками Австрійського інституту економічних досліджень, економіка ЄС у 2015 році зазнала втрат на суму 17,6 мільярда євро через контрсанкції з боку Москви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: