США залишаються надійним стратегічним партнером України – Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що з моменту визнання незалежності України США залишаються надійним стратегічним партнером країни.
Петро Порошенко

З моменту визнання незалежності України США залишаються надійним стратегічним партнером країни.

Про це у привітанні з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та США заявив Президент України Петро Порошенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«З моменту визнання незалежності України Сполучені Штати залишаються надійним і стратегічним партнером України як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій. А між двома державами закладено справжнє демократичне партнерство, в рамках якого США продовжують надавати неоціненну практичну допомогу в розвитку державних інститутів, громадянського суспільства, ринкової економіки та зміцненні безпеки нашої країни», – підкреслив Порошенко.

Він також нагадав, що Україна відмовилася від третього в світі ядерного арсеналу.

«Це були непрості рішення, але Україна ухвалила їх, покладаючись на запевнення й гарантії безпеки іноземних партнерів, у першу чергу США», – зазначив Порошенко.

Трамп назвав головні пріоритети роботи адміністрації президента СШАНовообраний президент США Дональд Трамп назвав головні пріоритети роботи своєї адміністрації.

Президент подякував за незмінну двопартійну підтримку з боку США суверенітету та територіальної цілісності України в умовах російської агресії.

За словами Порошенка, Україна має намір і надалі активно розвивати відносини стратегічного партнерства зі США, спрямовані на поглиблення всебічного конструктивної співпраці в політичній, безпековій, економічній та гуманітарній сферах.

Нагадаємо, кілька днів тому сенатори США після візиту в Україну пообіцяли добиватися жорстких санкцій проти Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: