Експерт: Трамп буде змушений доводити свою «антиросійськість» на кожному кроці

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Останні санкції, які Обама застосував до «імперії, що вмирає», хоч і не сильно підривають економіку РФ, але ставлять Трампа в жорсткі рамки щодо керівництва Кремля.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Загородний, передає «Слово і Діло».

«По суті, економічні санкції не можуть бути зняті, поки не будуть скасовані санкції з приводу втручання у вибори. А цього не хоче Трамп, оскільки може постати питання імпічменту. Тепер і демократи, і республіканці в Конгресі женуть його, як вовка за червоними прапорцями. Тепер кожна його спробам сказати добре слово на адресу Путіна та імперії, що вмирає, буде розглядатися через лупу, «а чи не продався він РФ?», – розмірковує політтехнолог.

На практиці, підкреслив він, це означає, що щодо України як мінімум буде проводитися подвійна політика.

«Якщо немає перспектив у НАТО, а це нереально зараз, і не треба сподіватися також і на ЄС, то нам дадуть статус союзника поза НАТО й грошей на розбудову армії, що для нас значно краще, ніж порожні обіцянки в стилі «захистити як члена НАТО», – вважає експерт.

Будапештський меморандум Україна вже підписувала. Краще, як в Ізраїлі – потужна армія, яка «лупить» ворогів без сентиментів і всіляких папірців.

«Як максимум – тиск посилюватиметься, тому що Трампу доведеться доводити свою «антиросійськість» на кожному кроці. Просто, щоб до в'язниці не потрапити. Зрозуміло, що Обама не для України так старається, а щоб побільше «свиней» підкласти Трампу та привести до влади демократів», – оцінив режим санкцій проти РФ Тарас Загородний.

Як відомо, наприкінці грудня Барак Обама запровадив проти РФ обмеження за втручання у вибори. Конгрес США вже застеріг Трампа щодо їх можливого скасування.

Додамо, в експертному колі побутує думка, що Трамп може втратити президентство, якщо американські спецслужби доведуть вплив Росії на його перемогу на виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: