Луценку не вдалося засудити кримських посадовців-зрадників

Читать на русском
Генеральному прокурору не вдалося виконати обіцянку про засудження всіх високопосадовців Криму, що зрадили Україну.
Юрій ЛуценкоФото з відкритих джерел

Ніхто з кримських високопосадовців, яких підозрюють у державній зраді, поки не був засуджений.

Між тим, відповідну обіцянку дав 30 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко, нагадує «Слово і Діло».

За словами Луценка, колишніх українських високопосадовців, що тепер працюють на окупаційну владу Криму, мали б судити як очно, так і заочно. Разом із тим, пан Луценко впустив один важливий момент: ані він, ані його відомство не мають відповідної компетенції, й максимум, що вони можуть зробити для засудження названих осіб – це провести досудове слідство.

29 грудня 2016 року Прокуратурою Автономної Республіки Крим до суду були направлені обвинувальні акти щодо 11 колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, яких звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

3 січня 2017 року Апеляційний суд Києва доручив цю справу Подільському та Деснянському районним судам Києва. Варто також додати, що прокурор Криму Гюндуз Мамедов має намір і надалі направляти до суду обвинувальні акти щодо зрадників.

Таким чином, попри те, що Генеральна прокуратура щодо частини кримських чиновників-зрадників свою частину роботи зробила, відповідні судові рішення за півроку ухвалені не були, відповідно, обіцянка Юрія Луценка отримує статус «не виконано».

Загалом генпрокурор уже провалив 57 власних обіцянок зі 129. Виконаних обіцянок у Луценка поки що менше – лише 45.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: