В Європарламенті вирішили прибрати прогнозовану дату розгляду безвізового режиму для України

Читать на русском
В Європейському законодавчому органі розповіли, що вирішили прибрати можливу дату розгляду безвізового режиму для України.

Секретаріат Європейського парламенту отримав вказівку прибрати із сайту індикативну дату голосування щодо безвізового режиму для України, щоб не створювати «некоректні негативні очікування».

Про це «Європейській правді» розповіло інформоване джерело в апараті президента Європарламенту Мартіна Шульца, повідомляє «Слово і Діло».

«Оскільки ми побачили, який резонанс викликала публікація цієї орієнтовної дати, ми вирішили взагалі прибрати її із сайту. Це має бути зроблено до кінця дня. Затримка пов'язана з тим, що в четвер було засідання в Страсбурзі (після цього технічні працівники повертаються до Брюсселя – Ред.)», – заявив він.

Безвізовий режим з ЄС: механізм призупинення«Слово і Діло» склало інфографіку щодо реалій безвізового режиму третіх країн з Євросоюзом, а також щодо ухваленого механізму призупинення «безвізу».

В Європарламенті вирішили не змінювати дату, а прибрати її, оскільки «неможливо спрогнозувати, коли відбудеться голосування». Водночас джерело запевнило, що голосування має відбутися раніше вказаної дати.

Нагадаємо, раніше Європарламент ухвалив проект механізму припинення безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: