Луценко доручив прокурору Криму збирати докази для Гааги

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко доручив створити на офіційному сайті прокуратури АР Крим відкритий реєстр справ щодо порушення прав людини, щоб громадяни надсилали відому їм інформацію про такі порушення.
Юрій ЛуценкоФото з відкритих джерел

Генпрокурор Юрій Луценко доручив прокурору окупованого Криму створити на офіційному сайті прокуратури АР Крим відкритий реєстр справ щодо порушення прав людини і надати громадянам можливість надсилати відому їм інформацію про такі порушення.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, пише «Слово і Діло».

«Я хотів би почути, які у нас перспективи доказів щодо грубих порушень прав людини в Криму, в тому числі для Міжнародного кримінального суду, для інших світових організацій», – звернувся до прокурора АР Крим Гюндуза Мамедова Луценко.

Крим у День прав людини: «тривають обшуки, затримання, арешти»У Криму тривають зникнення людей, обшуки, затримання, арешти, порушуються кримінальні справи за надуманими приводами, незаконні судові розгляди.

Прокурор півострова доповів, що було створено реєстр даних громадян, чиї права обмежуються у зв’язку з їхніми політичними переконаннями, етнічним та релігійним походженням. За попередніми підрахунками, наразі зазначений реєстр складається з 88 осіб, за кожним випадком прокуратурою АР Крим зареєстровано кримінальне провадження та ведеться розслідування.

«Сподіваюся, що вже на початку наступного року щодо посадових осіб за неправосудні рішення, за переслідування наших громадян ми направимо справи до суду», – зазначив прокурор Криму.

Нагадаємо, раніше Луценко заявляв, що судовий процес щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича може початися на початку наступного року, а, можливо, і раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: