Луценко розповів, коли Януковича почнуть судити

Читать на русском
Юрій Луценко заявив, що український суд почне в 2017 році заочний суд проти Віктора Януковича.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко висловив припущення, що в першому кварталі 2017 Українська суд почне заочно судити екс-президента України Віктора Януковича за державну зраду.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Луценко сказав вчора ввечері в програмі «Право на владу».

«Ця справа є найбільш перспективним, в ньому буде невелика кількість документів .. Справа про державну зраду Януковича найближчим часом отримає кілька важливих слідчих дій і перекваліфікується в обвинувальний акт, який буде так само заочно вручено Януковичу і його захисту», - заявив Луценко.

«Янукович звинувачується в державній зраді у тому ж кримінальному провадженні, в якому військова прокуратура підозрює міністра оборони РФ Шойгу і 20 генералів російських збройних сил - у веденні агресивної війни, яка нашкодила суверенітету і територіальній цілісності України», - додав генпрокурор.

«Янукович сам підписав лист з проханням ввести на територію нашої країни контингент російських збройних сил, про що оголосив представник Росії в ООН Чуркін на весь світ. Зараз ми отримаємо стенограму з ООН, ми отримаємо свідчення свідків зачитування цього листа і на цьому скомплектована справа з підозри перейде в обвинувачення. Якщо у справі буде не більше 10-20 томів, я думаю, що це буде приблизно так, то вже в першому кварталі наступного року український суд у встановленому законом порядку заочно зможе приступити до розгляду цієї справи», - сказав Луценко.

Луценко прокомментировал свое обещаниеSlovoiDilo

Нагадаємо, 28 листопада Генеральний прокурор Юрій Луценко в усній формі офіційно сповістив колишнього президента України Віктора Януковича про підозру в державній зраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: