Крим у День прав людини: «тривають обшуки, затримання, арешти»

Читать на русском
У Криму тривають зникнення людей, обшуки, затримання, арешти, порушуються кримінальні справи за надуманими приводами, незаконні судові розгляди.
Ільмі Умеров

У Криму тривають зникнення людей, обшуки, затримання, арешти, порушуються кримінальні справи за надуманими приводами, незаконні судові розгляди.

Про це написав у Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, повідомляє «Слово і Діло».

«У такій обстановці Крим відзначає «День прав людини» у 2016 році... Переслідування за національною і релігійною приналежністю давно нікого не дивують. Тривають зникнення людей, облави, обшуки, затримання, арешти. Порушуються кримінальні справи за надуманими приводами, у тому числі – за висловлену думку і щодо подій, які відбувалися до окупації. Несправедливі, незаконні судові розгляди – тут нормальне явище», – розповів він.

На кордоні з Кримом закрили пункти пропускуТри контрольно-пропускних пункти, через які можна потрапити в Крим, тимчасово не працюють.

Умеров додав, що у Криму не залишилося жодної школи з українською та кримськотатарською мовою навчання.

«Також немає жодного вільного, незалежного ЗМІ. Журналістам і міжнародним спостерігачам чиняться перешкоди в роботі», – зауважив заступник глави Меджлісу.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що окупанти хочуть припинити трансляцію українських каналів у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: