У Молдові затримали найманця з Донбасу

Читать на русском
Молдавські правоохоронці затримали 22-річного найманця, який воював на Донбасі в рядах сепаратистів.

Співробітники молдавської Служби інформації і безпеки (СІБ) затримали 22-річного найманця, який воював на Донбасі в рядах сепаратистів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Під час слідчих заходів затриманий повністю визнав свою провину. Було порушено кримінальну справу за статтею «Найманство», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років», - повідомили в прес-службі СІБ.

Повідомляється також, що суд одного з секторів молдавської столиці видав ордер на арешт підозрюваного терміном на 30 діб.

Спецслужби Молдови попереджають громадян про особливу тяжкості злочинів, пов'язаних з найманство, яка загрожує національній безпеці і територіальній цілісності держави.

Раніше на території Молдови були арештовані ще кілька громадян, які воювали на Донбасі. Всі вони були засуджені до різних термінів тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, раніше Держдума Росії прийняла в першому читанні законопроект, яким громадянам РФ відкриваються можливості укладати короткострокові контракти для участі у військових діях, в тому числі за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: