У Росії узаконили найманство громадян для участі в конфліктах за кордоном

Читать на русском
Законопроектом пропонується право на укладення контракту про проходження військової служби терміном до одного року.

Держдума ухвалила в першому читанні законопроект, яким громадянам РФ відкриваються можливості укладати короткострокові контракти для участі у військових діях, у тому числі за кордоном.

Законопроект був розроблений Міноборони РФ, пише «Росбалт», передає «Слово і Діло».

«У зв'язку з активізацією діяльності міжнародних терористичних та екстремістських організацій виникла необхідність підвищення мобільності військ (сил), формування зведених і позаштатних підрозділів та укомплектування їх у короткі терміни військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом, для оперативного вирішення короткострокових, але важливих завдань, пов'язаних з їхньою участю в операціях із припинення діяльності терористичних та екстремістських організацій», – наголошується в пояснювальній записці до документа.

Законопроектом пропонується надати військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом, а також громадянам, які перебувають у запасі й виявили бажання вступити на військову службу за контрактом, право на укладення контракту про проходження військової служби до припинення обставин, що викликали необхідність його укладення.

Порошенко розповів, скільки російських танків перебуває на ДонбасіВ інтерв'ю американському телеканалу CNN Петро Порошенко розповів про російську військову присутність на окупованих територіях на сході України і назвав кількість техніки.

Контракти будуть укладати не більш ніж на один рік для участі у вирішенні завдань «в період надзвичайних обставин або в діяльності з підтримання або відновлення миру й безпеки або з припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Росії, а також у походах кораблів».

Нагадаємо, що Україна витрачає на армію в 40 разів менше, ніж Росія.

Відзначимо, що на території окупованого Донбасу перебувають приблизно 38 тисяч найманців, у тому числі з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: