У Нацполіції пояснили, чому співробітники Держохорони не знали про спецоперацію в Княжичах

Читать на русском
Четверо поліцейських під час перестрілки у Княжичах отримали смертельні поранення прямо в службовому авто – Жукович.
Микола ЖуковичФото: "Укрінформ"

Двоє співробітників Державної служби охорони і двоє розвідників, що прибули на сигнал сигналізації в село Княжичі під Києвом, отримали смертельні поранення, не виходячи з маркованого автомобіля.

Про це повідомив журналістам прес-секретар Нацполіціі Київської області Микола Жукович, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«У цій машині перебували співробітники поліції, вона була розстріляна. Поліції охорони», – констатував він.

За словами Жуковича, обидві машини Держслужби охорони, які прибули на місце, були марковані, до того ж, усі співробітники – і КОРД, і ДСО – були у своїй формі, бронежилетах і спецзасобах.

Перестрілка в Княжичах: Порошенко закликав розібратися в причинах трагедіїРозслідуванням трагедії – перестрілки в селі Княжичі під Києвом – займатиметься ГПУ, знайти винних закликає Президент.

«Дві машини ДСО були марковані. Від поліції охорони було задіяно 2 екіпажі – 6 чоловік. Скільки було представників поліції Києва, не можу сказати», – уточнив подробиці трагедії прес-секретар київської обласної поліції. «Можливо, була кинута світлошумова граната під автомобіль, щоб ті, хто перебував в автомобілі, можливо, співробітники КОРД думали, що це були злочинці, їх знищити», – додав він.

Відповідаючи на питання про те, чому Держслужба охорони не була повідомлена про заплановану спецоперацію КОРД, Жукович зазначив, що це звичайна практика для правоохоронних органів.

«Є різні операції, і різних керівників можуть попереджати або не попереджати. Попереджати теж можуть різним способом. Чим більше попереджають, тим більше шансів, що ця операція може бути зірвана», – пояснив він.

Нагадаємо, перестрілка сталася сьогодні, в неділю, о 4 годині ранку. В результаті неузгодженості дій співробітників НПУ і ДСО загинули 5 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: