Перестрілка під Києвом: загинули 5 правоохоронців

Читать на русском
В результаті перестрілки під Києвом між співробітниками державної служби охорони і поліцейськими загинули 5 правоохоронців.

Сьогодні вночі, 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району Київської області в результаті перестрілки між співробітниками державної служби охорони і поліцейськими загинули 5 правоохоронців.

Про це в Facebook повідомив помічник глави МВС Антон Геращенко, передає «Слово і Діло».

За його словами, співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію, що банда, яка пограбувала близько 10 будинків киян і жителів Київської області, може зробити ще одне пограбування в селищі Княжичі.

На місце виїхала група затримання карного розшуку та спецпідрозділ КОРД.

«На одній з вулиць селища Княжичі в споруджуваному приватному будинку були розміщені - поліцейські розвідники, завданням яких було стежити за обстановкою і подати команду на затримання бандитів. Планувалося класичне затримання банди грабіжників в той момент, коли вони спробують розпочати здійсненню злочинного задуму. Однак трагічний ланцюг випадковостей завадив цьому здійснитися», - пише Геращенко.

Підбір кадрів у Національній поліції. Що обіцяли політики«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок, присвячених кадровій політиці МВС і Національної поліції.

В цей час в сусідніх будинках автоматично спрацювала охоронна сигналізація в будинку, де не було господарів, після чого на місце прибув наряд держслужби охорони, який не знав про спецоперацію поліцейських, який помітив і затримав двох поліцейських розвідників.

«Вони (співробітники держохорони, - ред.) побачили сліди на снігу, які вели в покинутий будинок, і вирішили, що в цьому будинку знаходяться потенційні грабіжники, і затримали співробітників поліцейської розвідки», - розповів він.

«У той же час, група захоплення судячи з усього вирішила, що співробітники розвідки потрапили в біду, захоплені злочинцями, які їх виявили і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських розвідників. Далі, між співробітниками ДСО та групою захоплення сталася перестрілка, що тривала кілька миттєвостей, але забрала п'ять життів», - розповів деталі Антон Геращенко.

Також, трьох підозрюваних в розбої, яких планували зловити «на гарячому», що почувши перестрілку намагалися втекти, затримали оперативники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: