Кияни заборгували близько мільярда гривень за електроенергію

Читать на русском
Столичні споживачі з початку року збільшили заборгованість за електроенергію перед Київенерго до 1 млрд 81,2 млн. грн.

Столичні споживачі з початку року збільшили заборгованість за електроенергію перед «Київенерго» до 1 млрд 81,2 млн грн.

Про це повідомляється в прес-службі «Київенерго», передає «Слово і Діло».

Найбільший приріст заборгованості за електроенергію продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, населення та Державний бюджет в частині пільг і субсидій для населення.

Ціна електроенергії в Україні вже вища, ніж у США та Канаді – експертСпотова оптова ціна електроенергії в Україні на 30-40% вища, ніж у сусідніх європейських країнах, США, Канаді, що ставить українського виробника у вкрай невигідне становище на світових ринках.

«Сумарно заборгованість цих споживачів збільшилася на 430,3 мільйона гривень і склала 831,3 мільйона гривень. Комунальні підприємства життєзабезпечення столиці накопичили борг у розмірі 510,4 мільйона гривень, а борг лише ПАТ «АК» Київводоканал» досяг 442,4 мільйона гривень», – повідомили в прес-службі.

Населення Києва з початку року збільшило заборгованість за спожиту електроенергію перед «Київенерго» на 84,9 млн грн – до 283,1 млн грн.

Нагадаємо, в жовтні повідомлялося, що борг усіх споживачів за електроенергію перед ПАТ «Київенерго» досяг 941,5 млн грн через несвоєчасне відшкодування витрат у частині пільг і субсидій для населення.

Найбільшими боржниками за електроенергію є споживачі Дарницького, Солом'янського та Деснянського районів. Їхня заборгованість станом на 1 листопада склала 39,7 млн грн, 32,3 млн грн і 31,9 млн грн відповідно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: