Запорізька АЕС підключила шостий блок до енергомережі України

Читать на русском
Наразі на Запорізькій АЕС у роботі перебувають усі шість енергоблоків, радіаційний режим біля ЗАЕС відповідає природному фону.
Запорізька АЕС

На Запорізькій атомній електростанції до енергомережі України підключений блок №6 встановленою потужністю 1 ГВт після планового ремонту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Запорізький атомної електростанції (ЗАЕС).

«21 листопада 2016 року о 18:01, після завершення планового середнього ремонту, енергоблок №6 Запорізької АЕС підключено до енергомережі», – йдеться в повідомленні.

Наразі на Запорізькій АЕС в роботі перебувають усі шість енергоблоків.

Відзначимо, що з початку 2016 року ЗАЕС виробила більш ніж 25 млрд кВтг, з початку експлуатації – понад 1 трлн 55 млрд кВтг електроенергії.

«Енергоатом» і GE Power домовилися збільшити потужність українських АЕСНАЕК «Енергоатом» і польська компанія GE Power Sp. z o.o. поглиблюють співпрацю в сфері модернізації обладнання машинних залів українських АЕС, зокрема генераторів, що дозволить збільшити виробництво енергії.

Як повідомлялося раніше, за 8 місяців у грошовому обчисленні на поставки російського палива припало 69%, а на постачання палива від компанії Westinghouse – 31%.

Як повідомлялося в травні цього року, в рамках диверсифікації поставок ядерного палива в Україну Westinghouse планує збільшувати кількість паливних збірок на українські АЕС. Зокрема, через рік компанія планує поставляти збірки на шість реакторів України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: