Westinghouse збільшила частку в поставках ядерного палива в Україну до 31%

Читать на русском
За 8 місяців на поставки російського палива прийшлося 69 відсотків, а на постачання палива від компанії Westinghouse – 31 відсоток.

За 8 місяців в грошовому обчисленні на поставки російського палива довелося 69%, а на постачання палива від компанії Westinghouse - 31%.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на дані Державної служби статистики України.

За 8 місяців 2016 року всього було імпортовано ядерного палива на $324,879 млн. У Держстаті уточнюють, що за 8 місяці поточного року з РФ («ТВЕЛ») було імпортовано палива на $224,288 млн, з Швеції (Westinghouse) – $100,591 млн.

Таким чином, за 8 місяців в грошовому обчисленні на поставки російського палива прийшлося 69%, а на постачання палива від компанії Westinghouse – 31%.

У серпні 2016 Україна імпортувала з Швеції з заводу Westinghouse Atom у Вестеросі (Westinghouse Electrik Sweden AB) ядерного палива на суму $33,531 млн. У компанії «ТВЕЛ» з РФ в минулому місяці українська сторона імпортувала палива на $43,79 млн.

Насалик домовився з Westinghouse про будівництво заводу ядерного паливаУкраїна домовилася з Westinghouse про збільшення поставок ядерного палива та будівництво в майбутньому на території країни заводу з його виробництва.

Дані Держстату свідчать, що в серпні 2016 Україна всього імпортувала ядерного палива на суму $77,32 млн.

Як повідомлялося в травні цього року, в рамках диверсифікації поставок ядерного палива в Україну Westinghouse планує збільшувати кількість паливних збірок на українські АЕС, зокрема через рік компанія планує поставляти збірки на шість реакторів України.

Проте, вже в кінці літа міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив, що виробник паливних збірок для АЕС Westinghouse Electric вже поставляє ядерне паливо на 6 з 15 енергоблоків АЕС України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: