У Повітряних силах розповіли, як Україна захищатиме F-16

Читать на русском
В Україні підготували не лише комплекс для захисту винищувачів, а й методи обману росіян, щоби вони не знайшли літаки.
Фото: EPA/UPG

Українські військові готують цілий комплекс заходів захисту винищувачів F-16, коли вони вже з'являться на наших аеродромах. Одним із варіантів захисту будуть бункери.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону у понеділок, 29 квітня.

F-16 для України: що зараз відомо про навчання пілотів та передачу винищувачівУкраїна цього року має отримати перші винищувачі F-16. На інфографіці – що зараз відомо про постачання літаків та навчання пілотів.

«Є ряд напрацювань, як можна буде безпечно розмістити F-16 в Україні, щоб вони могли ефективно виконувати завдання та захищати наш повітряний простір», – зазначив він.

Євлаш нагадав, що з F-16 Сили оборони зможуть проводити різні операції з відбиття повітряних ударів та завдання ураження по російських агресорах.

«Але для цього необхідно правильно підготувати місце їхнього базування. Це колосальні засоби, йдеться про підземні сховища, бункери. Тому зараз розробляються методи щодо того, як саме їх можна буде розміщувати», – розповів Євлаш.

За його словами, планується розосереджене розташування на різних типах злітних смуг, де росіянам буде важко знайти літаки. Також застосовуватиметься різний набір методів, щоб вводити окупантів в оману.

Нагадаємо, глава Пентагону заявив, що перші винищувачі F-16 почнуть прибувати до України цього року разом із навченими українськими пілотами. Також одразу з літаками прибуде і обслуговуючий до них персонал.

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати перші винищувачі F-16 вже цього літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: