Українські виробники цукру побили минулорічний рекорд

Читать на русском
Українські виробники переробили 10,08 млн тонн цукрових буряків, що на 26 відсотків більше, ніж минулого року.

Станом на 21 листопада в Україні вже вироблено 1,48 млн тонн цукру, що більше, ніж за весь минулий сезон – 1,43 млн тонн за підсумками 2015/2016 маркетингового року.

Про це свідчать аналітичні дані НАЦУ «Укрцукор», передає «Слово і Діло».

«Цього року збільшилися не лише посівні площі під цукровими буряками й кількість працюючих цукрових заводів, а й істотно змінилися якісні показники виробництва: на 0,13% зросла цукристість буряка – 17,8%, вихід цукру зріс на 0,11% й становить 14,85%. Це дозволило значно наростити обсяги виробництва солодкого піску, надлишок якого українські виробники вдало експортують на Шрі-Ланку, в Мьянму, Грузію та інші країни», – коментує керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутіло.

Наразі українські виробники переробили 10,08 млн тонн цукрових буряків, що на 26% більше, ніж минулого року (7,97 млн ​​тонн на аналогічну дату минулого року).

В Україні обвалилися ціни на овочі та фруктиПлодоовочевий індекс із 30 квітня до 6 травня 2016 року знизився відразу на 20,6%, що стало найбільш різким зниженням на споживчі товари за 2016 рік.

Через сильні снігопади минулого тижня майже 44 тис. га цукрових буряків залишилося під снігом, проте ця культура не боїться морозів до -10°С, тому виробники можуть зібрати все вчасно та без втрат.

Нагадаємо, що Національна асоціація виробників цукру України має наміри домовитися про постачання цукру на найбільший світовий ринок, яким є Китай.

Раніше повідомлялося, що вартість цукру не зросте після скасування держрегулювання цін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: