Експерт про надання безвізового режиму: проблема не в Україні

Читать на русском
Михайло Басарабполітолог

Можливість їздити без перепон – важливе стратегічне рішення для нас, але проблема надання безвізового режиму не в Україні.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Михайло Басараб, передає «Слово і Діло».

«Скасовано підписання угоди про ЗВТ між Канадою та ЄС. Трюдо скасовує запланований візит до Брюсселя. Вперлися еліти франкомовних регіонів Бельгії. І байдуже, що саме стало причиною – старі постколоніальні образи чи сучасний прагматизм. Громіздка процедура політичного консенсусу знову дає збій. Так само, як і референдум у Нідерландах. Цінності консоціативної демократії стали небезпечною іграшкою в нинішніх жорстких і приземлених реаліях. Судячи з усього, Європа таки в глибокому «старечому дитинстві», – пояснив Басараб.

Політичний аналітик Марія Золкіна переконана, що шанси на позитивне рішення уряду Нідерландів є мінімальними.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє безвізовий режим з ЄС до кінця першого року повноважень ПрезидентаСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Грати навколо цієї теми у внутрішніх гравців не виходить. Є спротив всередині країни, в основному серед політиків. Ця тема не є загальноєвропейською, а радше для внутрішніх дебатів. Навіть усередині провладної партії немає єдності. Тому шанси в України мінімальні. Уряд Нідерландів, скоріш за все, скасує ратифікацію Угоди», – пояснила вона.

Зазначимо, ще будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко пообіцяв, що доб'ється протягом першого року своїх повноважень встановлення безвізового режиму з Євросоюзом.

Нагадаємо, на початку осені прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що голландський уряд, скоріш за все, не ратифікує Угоду про асоціацію України з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: