Європа схвалить безвізовий режим до 24 листопада – Порошенко

Читать на русском
Документи про надання Україні безвізового режиму будуть підписані та ратифіковані Європарламентом до 24 листопада.
Петро ПорошенкоФото з відкритих джерел

Документи про надання Україні безвізового режиму будуть підписані та ратифіковані Європарламентом до 24 листопада.

Про це сьогодні розповів Президент Петро Порошенко в інтерв'ю трьом українським телеканалам, повідомляє «Слово і Діло».

«Я упевнений у тому, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом, немає жодного сумніву. Можу навіть сказати, до якої дати – до 24 листопада. Чому – бо 24 листопада відбудеться саміт Україна-ЄС, і ми домовилися, що на цей саміт документи будуть готові», – заявив Порошенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до ЄССказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він додав, що Україна отримала підтримку найбільшої фракції Європарламенту «Європейської народної партії», а також заручилася підтримкою соціалістів, лібералів та консерваторів і «має абсолютну більшість у Європейському парламенті щодо ратифікації угоди про безвізовий режим».

Президент пояснив, що затримка була пов'язана із «механізмом призупинення безвізового режиму для країни», і пов'язано це не з Україною, «а ви розумієте з якими країнами близького Сходу».

Нагадаємо, раніше посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі повідомляв, що питання надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом навряд чи буде розглянуто раніше 24 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: