Стало відомо, коли Нідерланди винесуть рішення щодо асоціації України з ЄС

Читать на русском
Політичні сили Нідерландів по-різному оцінюють необхідність підтримки асоціації між Україною та ЄС, однак зійшлися на думці, що уряду потрібно хоч якось реагувати.

Парламент Нідерландів постановив уряду оголосити рішення щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не пізніше 1 листопада.

Відповідна постанова була ухвалена пізно ввечері 22 вересня, повідомляє «Європейська правда», посилаючись на NOS.

Ініціатором постанови виступила партія D66, яка підтримувала ратифікацію Угоди під час кампанії до референдуму. До вимоги приєдналися й противники асоціації з Україною, що й забезпечило документу більшість голосів.

Поки жодна з партій не підтримує просту ратифікацію Угоди.

«Виборець сказав своє слово. Давайте повідомимо Європі, щоб виборець, який сказав «ні», в крайньому разі, розумів, що його голос почутий», – заявив лідер фракції D66 Александер Пештольд.

Німеччина і Нідерланди вчаться розгортати засоби ППО проти РФНімеччина і Нідерланди проведуть спільні навчання з використання ЗРК Patriot, тренуючись розгортати свої сили в Польщі та країнах Балтії в найближчі роки.

Прем'єр Марк Рютте також заявив, що уряд навряд чи ухвалить рішення про завершення ратифікації Угоди.

Також прем'єр повідомив, що проста відмова від ратифікації не представляється можливою, оскільки в такому разі Угода ЄС з Україною все одно буде застосовуватися.

Після ухвалення рішення, яке зобов'язало уряд визначити свою правову позицію до 1 листопада, Рютте відмовився прогнозувати терміни, заявивши, що зробить це, «щойно буде така можливість».

Як повідомлялося раніше, народний депутат Олександр Фельдман пообіцяв почати громадську кампанію зі створення позитивного іміджу України напередодні референдуму про асоціацію України з ЄС у Нідерландах, однак не виконав його.

Водночас його колега Олексій Гончаренко також пообіцяв ініціювати кампанію ProUkraine, яка буде спрямована на поліпшення іміджу України в Нідерландах, і свою обіцянку виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: