НБУ звернувся до Парубія з пропозицією звільнити голову фінансового комітету ВРУ

Читать на русском
НБУ закликає звільнити Рибалку в зв'язку з непрофесіоналізмом, політичною заангажованістю та лобіюванням приватних інтересів.

Національний банк України звернувся до спікера Верховної Ради Андрія Парубія з пропозицією замінити голову комітету ВРУ з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалку.

Про це йдеться у відкритому листі НБУ, передає «Слово і Діло».

НБУ пропонує зняти з посади Рибалку «в зв'язку з непрофесіоналізмом, політичною заангажованістю, нездатністю забезпечити ефективну роботу комітету, підривом довіри до Національного банку, створенням перешкод для оздоровлення та розвитку фінансового сектора».

В НБУ наголосили, що питання викликає також і склад комітету.

«За окремими винятками діяльність більшості його членів є похідною від їхніх політичних і бізнес-інтересів. Наявність таких членів у складі комітету унеможливлює ефективне виконання покладених на нього функцій в інтересах розвитку всього фінансового сектора та споживачів фінансових послуг», – йдеться в тексті звернення НБУ.

З огляду на це, Національний банк наполягає на призначенні іншого голови й більш професійного і менш заангажованого складу комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «Радикальна партія» проведе службове розслідування щодо офшорних компаній Сергія РибалкиСказано 6 жовтня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що ЗМІ оприлюднили офшорні схеми члена «Радикальної партії» Сергія Рибалки.

Як повідомлялося раніше, уряд України може в другій половині 2016 року випустити облігації для капіталізації банків або фінансування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 151,7 млрд грн, а в 2017 році – ще на 42 млрд грн.

«Слово і Діло» зафіксувало 26 обіцянок народного депутата й голови комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалки, 4 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 15%. Із повним переліком обіцянок депутата можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: