Банки наростили прибуток майже на 3 мільярди гривень

Читать на русском
У серпні 78 банків України отримали прибуток, збитковою була діяльність 22 банків на загальну суму 1,1 млрд грн.

У серпні 2016 року чинні банки отримали прибуток на загальну суму 2,7 млрд грн, всього в прибуток вийшли 78 українських банків.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу НБУ.

В серпні чистий процентний дохід банківської системи порівняно з липнем збільшився майже вдвічі – до 4,9 млрд грн, чистий комісійний дохід – на 4,7%, до 2,2 млрд грн.

«Зростання процентного доходу обумовлене не відновленням кредитування, а в основному пов'язане з процесами реструктуризації кредитних портфелів банків, які активно почалися після діагностичного обстеження якості активів на виконання програм докапіталізації», – відзначили в НБУ.

Всього прибутковими в серпні цього року виявилися 78 банків, збитковою в серпні була діяльність 22 банків на загальну суму 1,1 млрд грн.

НБУ розділив банки за новими критеріямиНаціональний банк в 2016 році прийняв рішення розділити банки на 4 групи за новими критеріями.

За вісім місяців збиток чинних банків зменшився в 6,8 раза порівняно з відповідним періодом минулого року (станом на 1 серпня 2015 року збиток склав 45 млрд грн). Таке зменшення пов'язане зі зниженням обсягів відрахувань до резервів під активні операції на 62% або на 50,4 млрд грн.

Достатність капіталу банківської системи в серпні 2016 року виросла за рахунок вкладів до статутного капіталу.

Нагадаємо, за підсумками червня 2016 року українська банківська система вперше за 2 роки вийшла на позитивні показники прибутковості в розмірі 50 млн грн.

Раніше НБУ розширив перелік підстав для визнання банку проблемним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: