Медяник вийшов на волю: доказів немає, справа закрита. Версії експертів

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Очевидно, що коли потрібно когось посадити, то докази знаходять дуже швидко.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Горбенко, аналізуючи інформацію про те, що колишній «регіонал» Володимир Медяник звільнений через відсутність доказів.

«У СБУ справ щодо Єфремова вистачить на три-чотири довічних ув'язнення. Очевидно, що і на Бойка, і на інших колишніх «регіоналів», які були організаторами розстрілів Майдану, після так званих «ЛНР/ДНР», кримських подій та після всього, що вони накоїли, є докази», – розповідає Горбенко.

В цій ситуації така позиція є зручнішою, вважає він.

Коли Генпрокуратурі чи СБУ потрібно когось посадити, знаходяться навіть телефонні записи. Випадок із Медяником – це просто блеф.

Політичний аналітик Павло Нусс припускає, що це рішення заздалегідь обговорювалося з підозрюваним.

«Багато хто припускав, що Медяник слідству був потрібен для «надання свідчень» проти Єфремова та інших колаборантів. І, судячи з усього, результат задовольнив одну зі сторін, а точніше – державу», – міркує він.

На його думку, це стратегічне рішення Генпрокуратури.

Нагадаємо, екс-нардеп був затриманий у рамках розслідування «справи Єфремова» та підозрюється в посяганні на територіальну цілісність України й причетності до створення терористичної організації «ЛНР».

Відзначимо, генпрокурор Юрій Луценко запевняє, що всі, хто вбивав людей на Майдані, будуть засуджені «очно або заочно».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: