У ГПУ зібрали докази про причетність Єфремова до початку війни на Донбасі

Читать на русском
У Генпрокуратурі зібрали докази того, що Олександр Єфремов причетний до початку війни на Донбасі, пред'явлені підозри ляжуть в основу обвинувального акта проти екс-депутата.

Докази, які є у слідства, говорять про прямий відповідальності екс-голови Партії регіонів Олександра Єфремова за розв'язання війни на Донбасі.

Про це під час брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Згідно з доказами, не емоціями, не минулим, а доказами, ця людина відкрила двері війні в нашій країні. Я в цьому переконаний, і це не мої емоції. Це не публікації, не гасла, це - докази, які надали слідству різні люди», - уточнив генпрокурор.

Глава ГПУ також підкреслив, що пред'явлені підозри ляжуть в основу обвинувального акту.

«У нас є підстави просити для нього арешт. Є фактаж, наданий різними особами, не тільки Ландіком, і навіть зовсім не від Ландіка», - зазначив Луценко.

Київський суд викликав ватажка «ЛНР» ПлотницькогоПодільський районний суд Києва викликав ватажка так званої ЛНР Ігоря Плотницького на судове засідання.

Раніше 30 липня генпрокурор Юрій Луценко заявляв про затримання колишнього глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України.

Зокрема, мова йде про кримінальні злочини, передбачені ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України - зловживання службовим становищем при обтяжуючих обставинах і службове підроблення.

Пізніше, 1 серпня Печерський районний суд Києва обрав екс-керівнику парламентської фракції Партії регіонів Олександру Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 28 вересня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: