Арешт Єфремова: Кримінальний кодекс виписаний так, щоб злочинці гуляли на волі – експерт

Читать на русском
Віталій Куликполітичний експерт

Навіть якщо це зведення рахунків із колишньою владою, є достатньо доказів причетності Єфремова до «ЛНР».

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства, політолог Віталій Кулик, аналізуючи рішення суду, згідно з яким колишній «регіонал» Олександр Єфремов заарештований на два місяці.

«КПК прописаний таким чином, щоб створити більше проблем для процесуальних дій прокуратури та слідчих органів», – констатував Кулик.

За його словами, коли він готувався, група Портнова (колишній заступник голови АП за Януковича – Ред.) зробила все, щоб закласти туди масу «бомб», які зараз призводять до того, що злочинців випускають.

Тимчук: політтехнологи РФ радяться з Єфремовим щодо кандидатур мерів у «ЛНР»Група російських політтехнологів погодили з екс-нардепом від «ПР» Олександром Єфремовим єдину кандидатуру на посаду мера окупованого Стаханова.

«Тому зараз необхідно перш за все внести зміни до КПК. По-друге, потрібно довести до кінця реформу судової системи та не дати судам за гроші випускати злочинців, яких заарештовує прокуратура», – зазначив експерт.

Щодо Єфремова, то, на його думку, ця справа є однією з ланок великого корупційного ланцюжка та політичних рішень, які зараз почалися в прокуратурі. Загалом є непогана динаміка.

«Для Луценка арешт Єфремова може стати справою честі. Потрібно довести цю справу до кінця та дати той термін, який передбачений за підтримку фінансування сепаратистських організацій і терористів на території України. Нехай це навіть розглядається як справа стрілочника чи як зведення рахунків із колишньою владою, але щодо Єфремова є достатньо доказів, які показують його причетність до створення «ЛНР», – проаналізував Віталій Кулик.

Нагадаємо, Олександр Єфремов був затриманий у суботу на борту літака «Австрійських авіаліній».

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази щодо ролі Єфремова в організації «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: